Cultura en la UA

Fer teatre? Cantar en la Coral? Formar part de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat (OFUA)? Participar en l’Aula de Cine o en els Tallers Culturals?

Què pretén la Universitat amb tota aquesta oferta cultural? La resposta és molt senzilla: contribuir a la formació integral de l’alumnat. Estem convençuts que l’accés a la cultura contribueix a completar la formació dels nostres estudiants, ja que aporta una sèrie d’habilitats, coneixements i tècniques que no se solen treballar a l’aula.

La participació activa en activitats culturals implica treballar la major part dels casos en equip i sotmetre’s a una disciplina de treball, per la qual cosa s’afavoreixen els valors de la solidaritat i de la col·laboració. A més, ajuda a desenvolupar el nostre potencial creatiu, tan important per a qualsevol aspecte de la nostra vida, tant personal com laboral.

La Universitat d’Alacant posa a disposició del seu alumnat una sèrie d’opcions perquè puga desenvolupar les seues inquietuds i treballar les destreses i els valors que són consubstancials al procés creatiu. A començament de curs s’obren les convocatòries perquè l’alumnat s’apunte a les aules de teatre, a l’Aula de cine, a la Coral Universitària o a l’OFUA. Aquestes convocatòries tenen un procés de selecció i formació de l’alumnat. Així mateix, al començament de cada quadrimestre el Servei de Llengües i Cultura fa pública la seua oferta de Tallers Culturals. Es tracta d’una oferta variada on l’alumnat pot fer tallers de pintura, fotografia, escriptura, oratòria, teatre, cinema, música i dansa, entre molts d’altres.

A més de la participació en les diverses activitats descrites, l’alumnat pot gaudir de la programació cultural que organitza el Servei de Llengües i Cultura en el campus de la Universitat, i que s’arreplega en l’oferta ACUA (Activitats Culturals de la Universitat d’Alacant). En la pàgina web www.veu.ua.es , podeu trobar la informació de totes les activitats culturals, els llocs on tenen lloc, la descripció de l’activitat o de l’espectacle i si l’entrada és per invitació o cal pagar una entrada mínima. La programació és variada, i integra arts escèniques, a través sobretot d’espectacles teatrals; arts plàstiques, a través de les exposicions que tenen lloc en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), la Sala Aifos (Facultat de Filosofia i Lletres III) o als Aularis I i II de la Universitat; i actuacions musicals. Els espectacles que oferim són en castellà o valencià, i responen també a la idea que tinguen un valor afegit per a la formació de l’alumnat, perquè aquest puga descobrir diferents maneres de comprendre i aprehendre el món, diferents maneres d’enfrontar-se a la realitat i interpretar-la. D’aquesta forma intentem que l’alumnat tinga una perspectiva el més àmplia possible, el més universal possible (en estar estudiant en una universitat) i, així, puga enriquir-se durant els anys que es troba entre nosaltres cursant els seus estudis reglats.

Us anime que participeu en les iniciatives culturals de la Universitat; que gaudiu de l’oferta cultural que us oferim cada quadrimestre. No sé si això us farà més savis, però estic segur que us obrirà una porta al món.

 

Faust Ripoll

Director del Servei de Llengües i Cultura

Debes estar logueado para poder comentar

EPSAlicante

Twitter EPSAlicante Facebook EPSAlicante Google+ EPSAlicante  

Blog LabsEPS Linkedin EPSAlicante Radio Politécnica RSS Revista Politécnica

Versiones impresas

Galería de fotos